BloggProffs

Att fastna i pyjamasen

…och lite om hur man kan undvika det.

Det händer ofta att man fastnar i pyjamasen när man har ADD. Man kommer inte igång med någonting utan lullar runt i sin dagdrömmarvärld och vet knappt vilken veckodag eller ens månad det är .  Innan man vet ordet av har hela dagen gått och det är redan mörkt ute. Ibland kan det gå veckor också utan att man gör något.

Se till att du startar dagen med en dusch och se till att du får ordentliga kläder på dig. Jag menar, det duger inte med långkalsomger och en gammal t-shirt. Det ska vara kläder som gör att du kan företa dig vad du vill och kläder som är anständiga nog att gå ut med.

fast i pyjamasen

Sätt en äggklocka eller ett stoppur på en timme. Varje gång klockan ringer – GÖR NÅGOT, även om det bara är något så simpelt som att tömma soporna. Det låter löjligt, men om man räknar efter, så kommer du att  göra mellan 10-12 olika saker varje dag. Det kan bli betydligt mer än vanligt ifall du är en sådan som fastnat ordentligt i pyjamasen.

Har du en walkman eller en iPod kan du använda den. Lyssna på musik som  distrahera dig bort från drömmarna, som kan inspirera och ge energi. Det är så lätt att falla tillbaka in i lullandet om man inte stimulerar hjärnan. Ju mer du stimulerar de grå cellerna desto mer får du gjort.  Så småningom. Nu handlar det om att komma igång.

Klura ut var i tiden du är. Kolla i en kalender om vad som snart ska ske. Ibland kan det vara tillräckligt för att adrenalinet ska börja flöda.

Ladda diskmaskinen, eller plocka ur den, beroende på vad som är aktuellt. Sätt igång en tvätt med alla dina pyjamasar LOL. Se bara till att göra saker som är mer krävande fysiskt än psykiskt. Du måste få igång kroppen lika mycket som huvudet!

T.o.m en kort promenad till brevlådan eller till snabbköpet, är bättre än att inte göra någonting alls. Det kanske t.o.m räcker för att väcka dina slumrande tankebanor.

VAD DU INTE SKA GÖRA…..sätta på TV:n, surfa på nätet, kolla dina mail, eller spela dator eller konsolspel. Då kanske du aldrig kommer ur pyjamasen! (jag talar av erfarenhet!)

Andra bloggar om: , , , , ,

En kommentar till “Att fastna i pyjamasen”

  1. Ida Säger:

    Ah! Jag tror att jag skulle lätt klara testet för att få kalla mig proffesionell pyjamas lullare!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu