BloggProffs

50 tips att hantera ADHD "Inledning"

Behandlingen av adhd ska alltid inledas med hopp. De flesta som får reda på att de har adhd, oavsett om de är barn eller vuxna, har genomgått ganska mycket negativt i sitt liv. Den känslomässiga erfarenheten av adhd är ofta fylld med skam, förnedring och självförakt. När en diagnos väl blir ställd har många människor med ADHD förlorat sin självkänsla. Många har också träffat flertalet specialister utan att hitta någon riktig hjälp. Som ett resultat av detta, har många också förlorat hoppet om att kunna fungera normalt.

Det viktigaste steget i början av behandlingen är att återinföra hoppet. Individer med ADHD har ofta glömt vad de är bra på. Det beror på att de långt tillbaka förlorat förmågan att se hur saker och ting fungerar. De är ofta instängda i ett seglivat mönster där alla krafter går åt till att hålla huvudet över ytan. Många med adhd har aldrig sett annat än upprepade misslyckanden när de försökt ta sig ur olika situationer. Hoppet har blivit liktydigt med ytterligare en risk att bli utslagen i ännu ett misslyckande.

Människor med ADHD har ändå en enorm förmåga att känna entusiasm och drömma om framtiden. Mer än andra människor har de ofta visionära tankar. De tänker stora tankar och drömmer stora drömmar. De kan ta den allra minsta mikroskopiska möjligheten och med hjälp av kreativitet framkalla en riktig livstidschans. En person med adhd mår bra av sina drömmar men de behöver metoder att strukturera och organisera saker och ting för att hålla ihop sin tillvaro.

Men som för de flesta drömmare så kolapsar verkligheten när drömmarna börjar halta. Förhoppningsvis har en diagnos redan ställts.

Behandlingen av adhd består av fem delar:

1. Diagnos

2. Insikt och Utbildning

3. Struktur, support och coaching

4. Psykoterapi, tex KBT

5. Medicinering

Fortsättning följer här 50 tips att hantera ADHD ”Insikt och utbildning”

, , , , , , , , , ,

4 Kommentarer till “50 tips att hantera ADHD "Inledning"”

  1. Jerry Säger:

    Väldigt bra skrivet om ADHD…

    Nu är jag här och kommenterar… allt gott från ”torsken”…(;-)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu