BloggProffs

Håll på traditionerna, gott folk!

Första maj firades som vanligt igår på de flesta håll.
I skånska Tomelilla var det dock inte riktigt som vanligt.

Där hade socialdemokraterna beslutat att ställa in sitt demonstrationståg. Skälet, som uppgavs  vara  att partiet har alldeles för få aktiva i Tomelilla och att ”ett demonstrationståg kräver mycket arbete”.

Nu fick istället Sverigedemokraterna tyvärr ett gratistillfälle att visa upp sig. De tog helt sonika över förstamajfirandet. Vid 12-tiden på tisdagen tågade ett 30-tal Sd-sympatisörer genom Tomelilla inför ett hundratal nyfikna åskådare. Det hela liknade dock ett begravningståg mer än en demonstration. Men ändå……Att obemärkt låta dem komma till tals är livsfarligt. Innan någon ens hinner reagera har de kanske tagit sig långt in i riksdagen. Eller skiter folk i vad som händer?

För socialdemokraterna var det naturligtvis en riktig nesa: lämna över arbetarrörelsens högtidsdag till ett rasistiskt rotat populistparti, som inte gör någon hemlighet av att de friar till socialdemokratiska väljare. Fast egentligen tycker jag inte att man behöver vara sosse bara för att känna motstånd till SD.

Som det verkar nu har sverigedemokraterna som strategi att smyga sig in bakvägen, genom att vara aktiva och aktivera nya sympatisörer just där det finns en svag opposition. Nästa år kanske vi får se fler småkommuner som får besök att SD just därför att folk inte orkar engagera sig.

En lärdom kan dras av det inträffade:
Skit inte i traditionerna!

DN , SvD, , , , , intressant

En kommentar till “Håll på traditionerna, gott folk!”

  1. frÖken fÖrster Säger:

    De får gärna komma till tals eller demonstrera men INTE OBEMÄRKT eller ISTÄLLET för att ingen annan orkar. Så jag tror du missförstått vad jag skrivit.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu