BloggProffs

Imooty – för den bekväme bloggaren

Imooty. eu är en sajt som du borde kolla in.  Den är unik genom att den samlar hela Europas länder på ett och samma ställe. Det är ju perfekt!

Förutom en uppsjö av nyhetskällor finns det också en hel sektion tillägnad bloggosfären. Än en gång blir det bekräftat att bloggarna fyller en viktig funktion. Parallelt med de etablerade!

Med tanke på att folk flyttar härs och tvärs inom EU och  nästan alla och envar talar minst två europeiska språk utöver sitt eget, så är Imooty den ultimata samlingsplatsen för nyhetssökning. Det finns nämligen en funktion som kallas temasökning. Där kan du genom att t.ex söka på  namnet Carl Bildt,  få en översikt av vad som skrivs om just honom, land för land eller språk för språk, bland nyhetsleverantörer, tidningar och bloggar.

Imooty använder sig av RSS-tekniken och har en lättnavigerad layout. Genom att trycka på de olika RSS-rubrikerna kommer man direkt till källan.  Vill du byta land eller språk, väljer du ny destination genom att klicka på en Europa-karta.  Utöver de två huvudsidorna för nyhets- och bloggflöde, kan du också komponera ihopa din personliga Imooty-sida. Det gör du genom att  lägga till egna RSS-fält.

Imooty – känns riktigt bekvämt!

Andra om imooty:

Intervju med K. Lassen, en av grundarna till imooty : New RSS aggregator maps the European news landscape

Nyheter från EU, DRM-fritt hos Apple, okritiserat på YouTube och nytt från Dr Alban

Bloggar.se: , , , , , , , , , , , , ,

Technorati Tags: , , , , , , ,

del.icio.us Tags: , , , , , , ,

IceRocket Tags: imooty, news, RSS, feed, blog, europe, blog syndication, news aggregators

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu