BloggProffs

Pinga

Att pinga är livsviktigt för en bloggare om man vill ha läsare. Själv använder jag mig av bloggar-taggar och de har genererat ungefär 70 % av mina besökare. Resten kommer från Twingly som förmedlar läsare via dagspressen. Fast Twingly i längden blir lite tråkig för det är inte roligt att kommentera nyheter som 48 stycken redan har haft inlägg om. Man kan ju knappast påstå att Twingly främjar originalitet precis……

Jag hittade en ny pingtjänst som kallas RSS -> Ping. Du hittar den här och fungerar som en masspingning. Dvs man pingar en massa olika ställen samtidigt, som tex 

 • Blogdigger
 • Blogflux
 • Blogoon
 • Blogpeople
 • Blogsearch Google
 • Bulkfeeds
 • Feedburner
 • Feedster 
 • Icerocket 
 • Moreover2
 • Nyligen
 • Syndic8
 • Tailrank
 • Technorati
 • Twingly 
 • Weblogs

Men man kan också lägga till egna servrar om man vill. Jag lade till tex Tjejblogs pingadress och Bloggportalen. Alltsammans sker automatiskt och så fort du gjort ett inlägg skickas en bekräftelse via mail på att tjänsten uppdaterat dina sidor. Nu slipper man eländet med att pinga en massa hit och dit!

, , , , ,

23 Kommentarer till “Pinga”

 1. MrArboc Säger:

  Försöker registrera mig, men har nu väntat en halvtimme utan att ha fått nåt mail tillbaka…

 2. MrArboc Säger:

  Hmmm. med hotmailadressen gick det bra… Suck.

 3. frÖken fÖrster Säger:

  Aha…han har kanske lagt in en sån där spärr mot vissa adresser? Somliga webbplatser vill tex inte ha med g-mail att göra????

 4. MrArboc Säger:

  Låter mysko, jag har ju en egen domän och att den skulle vara spärrad låte konstigt. Kanske är det min leverantörs spamfilter som ställer till det?

 5. frÖken fÖrster Säger:

  Kan det också vara…spamfiltret alltså. Min thunderbird är ibland extrem på att plocka bort grejer jag inte godkänt. Fast jag har högt inställd säkerhet. Knappt jag kommer åt mejlen själv….får använda både nötknäckare och hovtång ibland.

 6. MrArboc Säger:

  NU kom det andra mailet, så det var nog bara min leverantör som strulade…

 7. rigg Säger:

  Ska genast registrera mig och testa, verkar ju suveränt praktiskt att slippa gå igenom och pinga alla ställen manuellt!

 8. Alter Ego Säger:

  Rss pinga tjänsten är bra, jag var den första som testade den :-)

  Men vad gäller det du skriver om Twingly kan jag inte hålla med dig om, även bloggar taggarna resulterar i Knuff mm. dvs det mesta som syns är just media artiklar.
  Jag skriver mina flesta blogginlägg utifrån det jag läst i media, men jag gör dem alltid personliga utifrån min synvinkel. Jag bygger bara inläggen på det jag läst, men innehållet är nästan aldrig mer än ett citat från en artikel. Så att alla bloggar om samma tycker inte jag stämmer

 9. Daniel Brahneborg Säger:

  Tack för de snälla kommentarerna.
  Nej, den filtrerar inga adresser. Det där ”det får inte vara en hotmail-adress” tycker jag bara är fjantigt och meningslöst.

 10. frÖken fÖrster Säger:

  Thihi…det är ju vi som ska tacka dig! Hoppas du förstår vilken fantastisk lättnad det är att slippa springa runt på halva nätet bara för att pinga!

  Hoppas nu alla också läste att den INTE FILTRERAR adresser så som Mr Arboc o jag yrade om.

 11. frÖken fÖrster Säger:

  Alter Ego – Jag använder också nyhetsartiklar som bakgrund i många av mina inlägg. Twingly är en bra funktion i sig och ger ytterligare en dimension åt nyhetsflödet i vårt samhälle. Vad jag menade med originaliteten är att än så länge är urvalet av nyhetskällor för en Twinglyanvändare väldigt litet. Fler källor hade stimulerat än mer nytänkande och variation hos bloggarna.

 12. MrArboc Säger:

  Det framgick väl att det inte var något med adressen det gällde, för jag skrev ju ”NU kom det andra mailet, så det var nog bara min leverantör som strulade…”

  one.com har gjort det igen alltså:-)

 13. Elin Säger:

  man tackar för tipset, väldigt bekvämt!

 14. Perra Säger:

  Det var verkligen till stor hjälp, tack för tipsen! Måste dock skriva ett nytt inlägg innan det pingas i RSS ping inte sant?

 15. frÖken fÖrster Säger:

  Ja, man måste skriva ett nytt inlägg och posta det för att RSS->Ping ska starta pingandet. Jag vet dock inte hur lång tid som förflyter mellan själva postandet och det att RSS->Ping reagerar. Men det kan säkert Daniel(upphovsmannen) svara på.

 16. frÖken fÖrster Säger:

  Jag postade nyligen ett inlägg och det tog exakt 10 minuter fram till att bekräftelsemailet kom. Det är snabbt. Åtminstone med tanke på att Twingly ibland kan ta timmar på sig när servern är högt belastade och de på tidningsredaktionen sitter och såsar.

 17. karenina Säger:

  Hej är ny på ping tjänsten på bloggportalen. Jag har en fundering på varför mina inlägg står indexerat och inte på andras. Vad betyder detta?
  Novis.

 18. frÖken fÖrster Säger:

  Oj….har inte en aning! Men gissar på att du blivit införd i rullorna men att du kanske inte fyllt i rutan för att vara med i statistikberäkningarna. Kolla på dina inställningar i din profil.

 19. Kinna Säger:

  Tack för ett underbart tips! Det här var precis vad jag letade efter.

 20. Daniel Brahneborg Säger:

  Ja, den pingar bara för nya inlägg.
  Det varierar lite grand hur lång tid det tar innan den pingar, men det ska vanligtvis inte vara mer än 5-10 minuter.

 21. Camillas lockar Säger:

  Gryyyymt! Tack för tipset!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu