BloggProffs

Väckarklockor för sjusovare

När det gäller alarmklockor, är deras uppgift att få upp en ur sängen på morgnarna. När man har ADD räcker det sällan med en  enda väckarklocka. Själv har jag fyra stycken. Klocka nummer ett är en ordinär klockradio med dubbla alarm. Den har jag ställt in så att den spelar musik ungefär en timme innan jag ska vakna. Den ska liksom mest kittla sinnena.

Klocka nummer två har jag satt fast kring min vrist. Den gör inget annat än vibrerar. Den börjar kittla kroppen sisådär 45 minuter innan jag ska vakna.

Klocka nummer tre har jag placerat på en takbjälke utanför sovrummet. Den är är belägen 2, 7 meter över golvet och jag kan omöjligt nå den utan att använda en stol. Dessutom är det en klocka som är konstruerad för hörselskadade. Den är väldigt irriterande och jag blir ilsken bara av att tänka på den. För att stänga av den måste jag hämta en tillräckligt hög stol för att nå upp. Under tiden som jag kånkar runt på stolen hinner jag eller någon annan i familjen vakna och därmed är jag försäkrad om att inte försova mig.

Det händer förvisso att jag försover mig ändå.  Ibland kan jag inte vakna. Då har jag klocka nummer fyra som försäkring, en gammal Nokia mobiltelefon med riktigt skarpt ljud. Men med tanke på att den inte alltid fungerar så har jag börjat se mig om efter alternativ. Jag har letat efter den perfekta lösningen – en multifunktionsalarmklocka…..men det var ingen lätt uppgift. Här nedan finns några alternativ:

alarm2.jpg

 Sfera alarm clock hänger från taket ner över din huvudände. När alarmet startar, behöver du bara sträcka upp armen och röra vid den för att snoozefunktionen ska dra upp den mot taket. När alarmet startar igen, måste du sträcka dig högre upp för att pausa den. Varje gång du aktiverar snoozen drar den sig högre och högre upp.

Förutom den milda uppväckningen kan du använda Sfera som belysning. Den signalerar genom färger  till användaren om vilken funktion som är aktiverad. Lyser den blå kan du ställa in alarmet. För att aktivera larmet skakar du den lätt. När den lyser gul är belysningen aktiverad och när den slutligen lyser grön är radion på och du kan ställa in kanal genom att vrida den.

Sanslöst smart klocka! Fortfarande under utveckling!
 

puslebrik_vaekkeur_38_st

 Puzzle Alarm  väcker dig genom att skjuta ut fyra pusselbitar rakt ut i luften. Sedan är det din uppgift att samla ihop bitarna och lägga tillbaka dem på rätt plats för att ljudet ska stängas av. Tur att det inte är ett tusenbitarspussel. Då hade man lika bra kunnat försova sig.

Pris 52 $
 

  ze001_pip ze001_mi

Den här klockan ser nästan ut som en liten varelse. Här kan du avreagera din undermedvetna folkilska, VARENDA morgon.

Krabaten heter Nooby och för att få reda på vilken tid du ställt alarmet är frågar du honom. Då läser han upp den aktuella tidpunkten och försäkrar dig om att han verkligen kommer att väcka dig. När det är dags att vakna piper han till och säger “Rise and shine, it’s time to get up!”.

Om du somnar om och inte stänger av alarmet, piper han igen, men nu blir han lite fräckare i mun och säger “Take your fingers out of your ears!”.

För att få tyst på terroristen, tar du ett strypgrepp på honom. Om han känner att du är arg, blir han butter och ignorerar dig

Pris 29.95 $
 

ClearSounds Wake & Shake alarm clock har flera olika alternativa ljud, och de är riktigt högljudda, på hela 95 dB. Den blixtrar också med strobeliknande ljus. Du kan dessutom välja om du vill använda en vibratordyna under din dyna tillsammans med de andra funktionerna eller som ensam effekt. Det kan ju vara bra om man har en ljud och strobekänslig partner. Vibratorn kan också kopplas till telefonen som startar när någon ringer. Snacka om multifunktionsklocka! Men Gud vad ful den är!

Pris 59.95$
 

Min favorit

anemone clock1.gif

Anemone Clock börjar mullra fram  när alarmet startar. Den skakar loss över ditt sovrumsgolv och tvingar dig att vakna för att du ska fånga in den. Den fortsätter skaka även när du tagit upp den och det gör det svårt att hitta knappen för avstängning. Onekligen min favorit!
 

kukumain.jpg

Kuku Alarm Clock väcker dig genom att gala som en tupp och lägga ägg. Den slutar inte gala förrän du samlat ihop äggen och lagt tillbaka dem i facket. Mycket vacker form!

Pris 49.95 $
 

drillsergeant

The Drill Sergeant Alarm Clock

Först spelas en revelj upp och därefter börjar din personliga drillsergeant att läsa lusen av dig och ge order som man knappast vågar opponera sig mot. LCD-skärmen visar tid, alarmtid och datum. Klockan har snooze . Pris 20 $

En flygande alarmklocka kanske ger dig en flygande start på dagen? Propellern lyfter från klockan och svävar runt i rummet samtidigt som alarmet ljuder. För att stänga av alarmet måste du stiga upp, leta reda på propellern och sätta fast den på klockan igen

Köp den här för 25 $
 

Ett riktigt krigiskt alarm är  Sonic Grenade Alarm . Det verkar väcka även de döda.. Man drar helt enkelt ut pluggen, skriker ett entusiastiskt “Fire in the hole” och kastar in granaten i sjusovarens rum.  Efter tio sekunder börjar ett väldigt störande och skärande ljud(det finns tre volymalternativ) väcka den stackare som ligger i sängen. Det är dock inte allt, utan för att få tyst på oljudet måste sömngångaren hitta pluggen för att få tyst på oljudet.

Det här är en perfekt hämnd för alla tonårsföräldrar när de ska väcka sina morgontrötta soldater. Själv kan man ju gå in på toaletten och borsta tänderna i 20 minuter. Med pluggen i pyjamasfickan förstås! 

Pris 19$ Köp den här
clocky-alarm-clock.jpg
När du trycker på Clocky’s snoozeknapp, kastar han sig ner från ditt nattduksbord och rullar  runt i sovrummet för att hitta någonstans att gömma sig. När alarmet startar igen, måste du släpa dig ur sängen och hitta den lille rackaren. Klockjäkeln hittar en ny plats varje dag och vad kan vara mer uppväckande än en tidig kurragömmalek på morgonkvisten.

Pris 50$

, , , , , , , , ,

4 Kommentarer till “Väckarklockor för sjusovare”

 1. Isse Säger:

  Man tager två väckarklockor, ett litet kassaskrin och några bitar häftmassa. Ställ ena väckarklockan och fäst den ordentligt med häftmassan (så du inte kan skaka av/sönder väckarklockan på morgonen) i kassaskrinet. Lås skrinet och placera nyckeln på ett så svåråtkomligt ställa som du tror nöden kräver för att hjärnan skall rassla igång. Ställ den andra klockan några minuter tidigare än klockan i skrinet och placera den & skrinet brevid sängen.

 2. frk Säger:

  Det var faktiskt den smartaste väckarklockan av dem alla. jag tänker prova själv!!!! och jag ska be sambon gömma nyckeln någonstans i min stora byrå(begränsat i stället för någonstans i huset).

 3. Helene Säger:

  ….jag vill såå gärna veta varifrån klockan som surrar på din vrist kommer?!

 4. frk Säger:

  Tjena snygging!

  Hrmpf…ursäkta det dröjande svaret. Det krävde lite luskande för att ta reda på informationen.

  Klockan är inköpt i Ystad för 6 år sedan av min far. Han bor i himlen numera så jag kunde inte gärna ringa o fråga honom. Affären hette/heter

  Wetterstrands Ur och numret dit är Tel. 0411 – 121 05

  Stortorget 5
  Box 44
  27121 YSTAD

  Den kostade inte mer än 149 kronor.

  Det dumma är att klockan är en no-name-klocka. Dvs, det är ingen märkesklocka och tillverkaren vill tydligen inte göra sig känd. Men den funkar. jag är på väg att lägga upp lite bilder. Hold on, jag hänvisar till länkarna sedan.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu