BloggProffs

Att uppfylla kraven för fylla ?

Det är bäst att se upp innan man sätter sig i bilen för att köra.

När man sköljt munnen med Listerin munvatten kan man råka ut för polisiära ingripanden eftersom de aktiva ingredienserna är fyra essensoljor; mentol, eukalyptol, metylsalicylat och tymol. Alkohol är tillsatt för att essensoljorna ska kunna lösas. Alkoholen är denaturerad (det betyder att den innehåller ett ämne som gör den otjänlig att dricka). Det är antagligen därför som polisens mätinstrument ger utslag om fylleförare.

En del privatbilister har alkoholtest installerat i sina bilar och man kan inte starta fordonet innan alkolåset godkänt andedrkten. Även en del yrkesförare har det i sina fordon där rattonykterhet är tabu.

En bekant till mig är yrkesförare och måste blåsa varje gång han ska starta bilen. Efter en blöt fest beslöt han sig för att testa alkolåset. Då hade han druckit 8 starköl och fyra välfyllda whiskeyglas. Han fyllde lungorna, blåste i alkotestaren och blev godkänd att sätta sig bakom ratten???

SvD DN

, , , , ,

2 Kommentarer till “Att uppfylla kraven för fylla ?”

 1. Vovva Säger:

  Då kan man verkligen börja undra om och hur dessa alkotester är kalibrerade. Hur tillförlitliga är de egentligen?

  Med andra ord kan man, även om man har världens allra bästa intentioner, vara en fruktansvärd trafikfara.

  Listerin – jag har stått och tittat på dessa flaskor för att köpa till min ”separator”, men tyckt att de är för dyra. Sedan vill jag ha ”bevis” på att de verkligen fungerar innan jag lägger ut pengar på en sådan sak. Men nu vete sjutton – ska man riskera att åka fast i en polisblåsning bara för att man vill ha en mindre illaluktande andedräkt? Är det värt det?

  Hur är det egentligen? Får man stå för kostnaderna för ett blodprov själv om det blir utslag vid ett utandningsprov?

 2. frÖken fÖrster Säger:

  Man kan ju undra vem som får stå för kostnaderna. Fast åker man fast som oskyldig borde väl polisen stå för både resekostnader och löneförluster. Annars kan man ju alltid skicka en faktura till Listerine.

  Konstigt förresten att man inte känner alkoholsmaken när man sköljer munnen?

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu