BloggProffs

Boktips – Strider under hjärnåldern – om ADHD, biologism, sociologism

 Mellan 1999 och 2006 har en debatt med såväl intellektuella som känslomässiga och rättsliga turer pågått i Sverige. Det har handlat om diagnoserna DAMP och ADHD.

Vanna Beckman skriver på ett mycket klargörande sätt om alla vändningar och människor i denna konflikt som för gemene man kommit att se ut som en vetenskaplig strid. Vilka argument har egentligen framförts? Av vem? Och ligger det något i dem?

I Vanna Beckmans nya bok Strider under hjärnåldern får vi veta mer om scientologerna och deras inblandning, och varför och hur debattörerna Eva Kärfve, Leif Elinder och Tomas Brante har fel. Vi förstår också bättre den mylla, med ursprung i 1960-talet, där föreställningar kunnat gro och uppfattas som självklara för dem som inte hängt med i den enorma kunskapsexplosion som skett på området neuropsykiatri.

Boken vänder sig till alla intresserade som bättre vill förstå vad som egentligen hände, och i synnerhet till dem som i sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar som har svårigheter med uppmärksamhet och impulskontroll.

Vanna Beckman är författare och journalist som under de senaste femton åren ägnat sitt största intresse åt familjer och barn med neuropsykiatriska funktionshinder.

Strider under hjärnåldern

Om ADHD, biologism, sociologism
Författare: Vanna Beckman
Förlag: Pavus Utbildning AB
Utgivningsdatum: 2007-04-14
ISBN: 9789197666008
ISBN 10: 9197666009
Första upplagan
Språk: Svenska

Andra bloggar om: , , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu