BloggProffs

Idol förför och förgör

Attans också, eländet har börjat igen och det sprider sig som en löpeld. Ta värn!

Jag har aldrig sett tv 4´s  program  I d o l. Det behövs inte. Man hör talas om det tillräckligt ändå.

Att vara intresserad av  I d o l  anses vara normalt. Nästintill en mänsklig skyldighet. Är man inte intresserad, är man onormal, i det närmsta likställd med ett missfoster. Inte nog med att man ser ut som ett upp-och-nedvänt fågelbo när folk i omgivningen nämner Andreas, Anton, Ahmed, Alex, Anders, Arne, eller vad f*n de nu heter, man förvisas  också, i samma stund som fågel-looken framträder, till den yttre pereferin för vad som är socialt acceptabelt.  

Vart man än vänder sig i världen, ser eller hör så infinner sig referat, intervjuer och allehanda löpsedlar som behandlar de olika I d o l e r n a s liv och leverne. Det är Carina, Carola, Carolina, Catarina, Cecilia, Tjolanta, Charlotta, Augustina och hela rasket som spankulerar fram i media. Man måste vara en idiot för att informationen inte ska nå fram. Skulle man råka missa något kan man alltid räkna med sina medmänniskor. De berättar resten. Precis allt man inte vill veta.

Nåväl….vad jag skulle berätta var att det nya tillskottet av tjänstehjon(dvs de som frambär evangeliet om våra I d o l er) är självaste blogghimlens nav: Twingly.

Det är bara att förbereda sig; antingen lära sig utföra selektiv hörsel och läsförmåga eller skaffa nytt umgänge

Glad jakt på ny idol

Rekordstort intresse för ”Idol”

Carina Berg…

SvD: Idoljuryn blir inte snällare

SvD: Unga kommer inte ­undan stereotyperna

Dags att krossa idoldrömmar

, , , , , , ,

3 Kommentarer till “Idol förför och förgör”

  1. alice Säger:

    jag har inte heller sett idol, men det beror på att jag inte har någon tv:/

  2. moivoila Säger:

    Jo, en riktig, äkta idol har ju överlevt, inte bara ett program som krystar fram mainstream-idoler i TV utan har också överlevt själva motståndet i livet med hedern i behåll. Har inte heller sett idol, (jo förra årets final, faktiskt)men jag tar avstånd med ryggmärgen från sådana program som likriktar begåvning och talang. Särskilt inte via elaka kommentarer från en jury. Varför ska alla bli idoler, förresten ? Tacka vet jag gammal hederlig körsång och gemenskap i musicerande i stället för järnhård konkurrens och illasinnad taktik i tävlingar. Tävlingar i musik är bara roliga när de lockar fram det bästa hos de medverkande och inte deras sämsta sidor.
    Ha det !
    =)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu