BloggProffs

Persson står för sin åsikt

Det är många som undrat, spekulerat och ifrågasatt Göran Persson efter den bild som frammålades genom  Fichtelius TV-serie. Folk har skriat och skränat, kännt sig lurade och bedragna, velat ha upprättelse och nästintill krävt rehabilitering från åren med Persson. Pyttsan, tänker jag, inte ska man kasta glas i stenhus eller sten i glashus. Den som är utan skuld, den som inte snackat skit eller nedlåtit sig att kritisera sina politikerkollegor kan få kasta nästa sten.

Saken är att alla människor snackar skit, det är nästan en mänsklig drift,  men de väljer att inte göra det inför ett reporterteam.  Persson han räds dock inte några kameror eller inspelningar, han är ju den han är. Han står för sina ord, även om tvåhundra år, när våra barnbarnsbarn sitter i skolsalarna och tittar på historiska dokumentärer. Förhoppningsvis får den generationen lära sig att politiken är ett spel för galleriet och att bakom kulisserna pågår en dold föreställning med värre intrig än både Falcon Crest och Glamour. Jag förvånas över att så många ser politikerna mer som gudar än människor.

 Göran Persson har tills idag valt att hålla tyst och inte bemöta den publika stormen som följde efter TV:s sändningar .

Men i  dagens debattartikel bryter han muntäppan: 

“Dokumentärprogrammen är SVT:s version av vad som hände under mina år som ordförande för socialdemokraterna. Min egen version kommer jag att spegla på andra sätt”, skriver han bland annat.

Perssons kritiserar många av sina politikerkamrater. Bland annat Gudrun Schyman, Carl Bildt, Margareta Winberg och Mona Sahlin. Alla fick de sig en känga från vår store landsfader som dock beklagar att resonemang han fört om olika personers styrkor och svagheter “nästan uteslutande har klippts på ett sådant sätt att enbart det negativa kommer fram”.

“När ord står mot ord speglas min uppfattning som lögn.”

“Kanske har en del reagerat framför tv-apparaten på mina raka åsikter och allt annat än i bomull inlindade omdömen. Men jag står för mina åsikter och jag – om någon – vet vad det innebär att bli granskad, kommenterad och kritiserad hårt och skoningslöst”…………

Så sant, så sant…..skulle jag vilja påstå. Det känns bara löjligt att fortsätta pajkastningen. Att tvista om vem som har sagt vad,  känns som att förflytta hela riksdagen och regeringen tillbaka till sandlådan. Det är ju trots allt så att  sant är sant oavsett om någon tror på det, och för min del känns det inte längre viktigt att spekulera. Persson har stigit av tronen och han gjorde ett gott jobb oavsett vem han dissar eller odissar. Skutan Sverige har tagit sig till dagens punkt mycket tack vare Perssons roddkraft. Det är nu dags att gå vidare med den nya regeringens helylleärliga och kamratliga krafter  där sanning och trohet ska staka ut färdriktningen .

Fler åsikter finns att läsa: Sydsvenskan, SvD, Expressen, SVT, TV4, DN, Metro
Göran Persson, Persson, Fichtelius, SVT, debatt, socialdemokrati, regering, riksdag, allmänt, åsikter, politik, Schyman, Winberg, Sahlin, Bildt, lögn, sanning, opinion

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu