BloggProffs

Smidig laptop får svanen!

Nu finns det en Svanenmärkt och lätt bärbar dator som är utformad för att passa för resan. Det är Fujitsu Siemens Lifebook S7110 som uppfyller Svanens hårda miljökrav.

– Vi tycker att det är jätteroligt att presentera en miljömärkt laptop som är lätt att ta med sig. Att välja en Svanenmärkt dator är ett enkelt men effektivt sätt att bidra till en hållbar framtid för oss och våra barn, säger Ove Jansson, produktansvarig för datorer.

Svanen förbjuder ett antal farliga kemikalier, till exempel vissa flamskydds-medel i plaster och mönsterkort. På så vis avges inte dessa farliga ämnen när datorn någon gång i framtiden blir elektronikavfall.

- Vi kontrollerar också ergonomi, materialval och att datorn har låg energiförbrukning och låg ljudnivå, säger Ove Jansson.

Svanen ställer dessutom krav på att leverantören av PCn ska ta tillbaka och återvinna den på ett säkert och hållbart sätt när det är dags att uppgradera.

– Det här är ett betydelsefullt kvitto på vårt miljöarbete, säger Jan Backman, nordisk produktmarknadschef på Fujitsu Siemens Computers. Detta miljöarbete skruvar ständigt upp kraven på oss själva, och på våra direkta leverantörer som trycker dem vidare i leverantörsleden.

Fujitsu Siemens Computers erbjuder sedan tidigare ett omfattande sortiment av Svanenmärkta stationära datorer i serien Esprimo, samt ännu en bärbar dator, modellen Lifebook C1410. Den Svanenmärkta Lifebook S7110 finns i första steget på marknaderna i Sverige och Danmark.

Läs mer om Lifebook S7110 på http://www.fujitsu-siemens.se
, , , , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu