BloggProffs

Sol och vår som värst

 

Nu talar vi inte om sol och vårvärme utan om sol-och-vårare som försöker lura till sig kontanter eller annat av besökare på dejtingsajterna. Det är bra att Svd skriver en artikel om det just nu när kärlekshormonerna strömma som mest genom kroppen.

Jag har själv träffat min sambo via en dejtingsajt. Att vi bodde och verkade i samma stad påskyndade givetvis att vi började träffas IRL, i verkliga livet. Men jag var ändå försiktig och utnyttjade alla tänkbara kanaler för att förvissa mig om att de personliga uppgifter han berättat om sig själv verkligen stämde. Jag körde t.o.m förbi hans arbetsplats och kollade läget. Det kanske låter hemskt, men bara några månader innan hade jag kontakt med en fransman, som i stort sett ville flytta in till mig fastän vi bara talats vid i telefon två ggr och att det skilde 200 mil mellan våra respektive hemstäder. Den erfarenheten fick mig att tänka efter då jag verkligen kände att fransmannen skulle kunna bli ett riktigt plåster. Med min fantasi var det sedan inte svårt att föreställa sig hur det skulle kunna sluta om någon mera blåögd och mer romantiskt lagd person hade nappat på fransosens svada. Tack och lov går jag inte igång på smörande. Men dessvärre var det någon annan som gjorde det och hon blev grundligt lurad .

Det är inte lätt när man längtar efter kärlek och redan har en inre bild framför sig som man vill förverkliga. De som är ute efter att luras och bedra, eller sol-och-våra, har ofta en viss förmåga att leva upp till eller läsa in den andres behov. De blir den man vill att de ska vara endast i sitt eget syfte; att vinna fördelar antingen i form av pengar, materiella ting, sexuellt utnyttjande eller kanske en fot in i Sverige.

En god vän till min sambo dejtade också via nätet. Han var ganska erfaren vid det här laget och hade på mindre än ett år träffat 8 kvinnor. Det hade inte blivit något napp, men den 9:e kvinnan var som sprungen ur själva kärlekens källa. Hon kom från norra Norge och hade alla de egenskaper han sökte. De mailade och chattade i flera veckor och bestämde så småningom att träffas halvvägs i Göteborg. Hon skulle fara till Göteborg redan på torsdagen och vår kompis skulle komma på fredagen. Därför föll det på hennes lott att skaffa hotellrum och biljetter till olika evenemang, samt hyra en bil. Dessvärre kunde hon inte lägga ut pengarna själv eftersom hon hade det lite knapert och därför överförde vår vän 6000 norska kronor till henne. Aj, Aj, Aj, Aj……..det skulle han inte gjort. På fredagen i Göteborg, på tågstationen fick han stå och vänta förgäves. Hon kom inte. Hon hörde aldrig mer av sig.

Han vill inte göra en polisanmälan, och tillhör därmed ett stort mörkertal. Det är jobbigt nog att ha blivit förälskad och sviken. 

sol-och-vår, dejta, dejtingsajter, flörta, relationer, kärlek, SvD

 

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu