BloggProffs

Vuxen-ADHD Självrapportskala

Den här självrapportsskalan är mer tänkt som en vägledning för att läkaren ska kunna avgöra om det finns fog för en utredning.  Uppfyller man en viss procentdel av svaren så bör man söka hjälp och genomgå en utredning. Det här här alltså en väldigt liten del i fastställandet av diagnosen. Själv genomgick jag 10-12 olika intervju- och testtillfällen, som vardera tog mellan 2-3 timmar.  Läkaren och psykologen hade också mina journaler från 20 år tillbaka att hämta information från. Till det hade jag själv samlat anteckningar med olika ADHD-symptom som nära och kära hade lagt märke till.  Utöver det fick jag svara på ett formulär som innehöll ca 250 frågor.

image

, , , , ,

2 Kommentarer till “Vuxen-ADHD Självrapportskala”

 1. Ekke Säger:

  Kan ju säga som så att det är runt 10-20 sådana där papper man måste fylla i, inte bara ett.
  Ivarjefall så fick jag göra det.

  Och efter det så har jag nu fått 248 (tror jag) frågor till.
  Skulle kunna lägga upp alla frågor kanske

 2. frk Säger:

  EKKE:
  Ja, den här självrapportsskalan är mer tänkt som en vägledning för de som inte vet om de ska söka hjälp. Uppfyller man en viss procentdel av svaren så bör man söka hjälp och har rätt att kräva en utredning. Det här här alltså en väldigt liten del i fastställandet av diagnosen. Själv genomgick jag 10-12 olika intervju- och testtillfällen. Utredarna hade också mina journaler från 20 år tillbaka att hämta information från. Till det hade jag själv samlat anteckningar med olika ADHD-symptom som nära och kära hade lagt märke till.Utöver det fick jag svara på ett formulär som innehöll ca 250 frågor, precis som du nämner.
  Jag tror minsann jag infogar den här kommentaren i inlägget så ingen missförstår.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu