BloggProffs

Anna Sjödin Bedrövad

Hur bedrövad Anna Sjödin än må vara så har jag ingen tilltro till  henne som människa. Man kan väl säga att det beteende som fört henne till den här situationen inte direkt talar till hennes fördel. En människa som vill ha förtroende bör inte sätta sig i en sådan situation och för min del verkar det som om hennes rop på upprättelse snarare drar  henne djupare ned i smutsen än rentvår hennes namn.

På något sätt känns det bara löjligt och att vilja vara galjonsfigur för andra oskyldigt dömda i rättsfall som i stort sett bara handlar om vem som har sagt vad gör henne större skada än nytta. De flesta förstår ändå att det inte handlar om att hjälpa andra utan att rentvå sitt eget namn.

Det är för sent och mjölken är redan både utspilld och sur för Sjödins del.

Anna Sjödin, Sjödin, hovrätt, socialdemokraterna, juridik, orättvisa

Saxat ur SvD:

Det blir ingen HD-prövning i målet mot Anna Sjödin. “Jag har under hela processen haft tilltro till att det ska visa sig att jag har rätt” säger den förra SSU-ordföranden.

Det är en bedrövad Anna Sjödin som talar med SvD.se. Hon har nyss fått beskedet att Högsta domstolens beslutat att inte pröva målet mot henne.

? Det känns förfärligt. Jag undrar om de är rädda för att det ska visa sig att jag har rätt? säger hon.

? Det HD signalerar är att det är okej för ordningsvakter att spöa upp folk och kalla dem för fitta och hora. Och att man inte ska anmäla en vakt, för då åker man dit själv, säger hon.

Tingsrätten gav i oktober Anna Sjödin 120 dagsböter för förolämpning, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande. Ord stod mot ord i fallet med det uppmärksammade bråket på krogen Crazy Horse.

Anna Sjödin dömdes för att ha misshandlat en ordningsvakt och kallat honom för svartskalle. Själv hävdar hon att hon aldrig sa så, och att det i själva verket var hon som blivit utsatt för glåpord.

Vanligtvis kan inte så kallade bötesmål tas upp i HD, men den förra SSU-ordförandens advokat Leif Silbersky begärde en prövning ändå. Han hänvisade till att tingsrätten inte redovisat hur man värderat uppgifterna om krogvaktens agerande innan bråket började.

Bara för en dryg månad sedan tog Stockholms tingsrätt nämligen upp ett annat mål där en ung kvinna kallat en ordningsvakt för “svartskalle”. Kvinnan frikändes, eftersom rätten inte kunde utesluta att hon talade sanning om att vakterna kallat henne hora.

Även Anna Sjödin har vittnat om att ha blivit kallad hora.

? Enda skillnaden mellan målen är att hon har erkänt och jag har nekat. Det känns verkligen inte som att det finns någon likhet inför lagen, säger hon till SvD.se.

Den politiska karriären är sannolikt slut för Anna Sjödin. Framöver ska hon bland annat ägna sig åt att skiva krönikor i Metro. Men också debattera det svenska rättssystemet.

? Jag har fått lära mig att justitiekanslern har rätt när han säger att det finns oskyldigt dömda i Sverige. Det intressanta för mig nu är att jobba för att inte fler ska drabbas.

adam svanell, SvD

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu