BloggProffs

Fru Gårman, girlie och grabbarna

I Mariestad vill man visa att kvinnorna också kan färdas till fot och att det inte bara är männen som passerar vid övergångsställena. Hittills har tydligen en stor del av befolkningen trott att det endast är män som går på gatan…. jag har själv varit övertygad om att det var vanligare med kvinnligt prostituerade? Och att det var prostitutionen som var ett problem och inte skyltningen. Men i Mariestad vill man alltså visa omvärlden att de kvinnliga invånarna går på gatan, och att kommunen ger möjligheter till invånarna att ha sidoinkomster. Ett slag för den kvinnliga friheten. Å andra sidan kommer det väl att bli ganska svårt att försörja sig, eftersom männen numera inte kan vistas på trafikerade vägar.

Parallelt med diskussionen om det är män eller kvinnor som ska få lov att ta illa upp för att inte avbildas vid övergångsställena har det i bloggvärlden snackats om GB:s nya glass. Glassen är rosa och prydd med glänsande kulor. Till råga på allt heter den Girlie.

Framför mig ser jag en liten flicka som precis kommit in i princessåldern, med ballerinakjol, en filt som cape och en guldfärgad princesskrona med gnistrande plastrubiner. Hela hennes värld handlar om att efterlikna Törnrosa, Askungen och Snövit. Givetvis väljer hon då att äta en glass som anstår en princessa. En prinsessa äter inte glass som är täckt av brun nötchoklad, det gör bara bönderna, som är vana vid leriga och steniga åkrar. Isglassen är egentligen avsedd för alla eskimåer och vem som helst vet att om man äter för mycket isglass blir man kall i magen och börjar låta som en brunstig isbjörn. Glassarna med lakritsöverdrag kan ätas av de som är sofistikerade, kulturknuttar eller begravningsentreprenörer. Mig veterligen har jag aldrig sett några andra än indianerna äta Sitting Bull- glass, eller?

Det finns så mycket att bli upprörd över. På min dotters skola serveras lingondricka som alternativ till mjölken. Hrm….är inte lingon rött? Varför serverar man inte blåbärsdricka, den är ju blå? Men om man serverar blå dricka, blir inte grabbarna mer våldsamma och kvinnoföraktande då? Blir min dotter en hunsad partner, arbetskamrat och lågavlönad bara för att hon blev terroriserad och provocerad  av rosa glassar, princessdrömmar och lingondricka när hon var barn? I så fall har man inte särskilt höga tankar om sig själv som förälder och förebild.

gårman, girlie, glass, förälder, man, kvinna, flicka, pojke, grabb, glass

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu