BloggProffs

Gotlands äldsta katt

I Alva finns troligen en av Gotlands äldsta katter. I åtminstone 21 år har Shabóen bott hos familjen Johansson som tror att god omvårdnad är förklaringen till den relativt höga åldern.
Världens äldsta katt är enligt Guiness rekordbok 27 år. Shabóens husse, Christer Johansson, är inte helt säker på Shabóens ålder men han är minst 21 år gammal. Och relativt pigg.
- Han är mer eller mindre döv nu och ser dåligt, men för övrigt verkar han nöjd och glad, berättar Christer Johansson. Han håller sig mest inne men gör fortfarande sina rundor på tomten, han äter bra och spinner gott när han ligger i mitt knä.
Hälsokontroll
Shabóen är en kastrerad hane som blivit ganska rund om magen. Husse har känt och klämt på hela katten utan att han klagat, så några smärtsamma krämpor verkar han inte lida av. Men det kan snart bli aktuellt med en hälsokontroll hos veterinären för att försäkra sig om att katten inte plågas av något, trots allt. För även om det är smärtsamt att skiljas från en trogen vän så är det värre att låta den lida.
- Men jag utövar healing med handpåläggning på Shabóen och jag tror att han mår bra av det, säger Christer Johansson.
katt, gammal, Gotland

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu