BloggProffs

- "Så jävla dåligt"

Göran Persson är inte nådig i sin beskrivning av Mona Sahlin och Carl Bildt i första avsnittet av den nya SVT-dokumentären som börjar på måndagskvällen.
Göran Persson sade vid sossarnas stora partikongress i helgen att Mona Sahlin har utmärkta förutsättningar och kommer att klara jobbet på bästa sätt, skriver SVT Text.

Men i TV-rutan ikväll låter det alltså annorlunda, delvis inför hemlig kamera.

Det är journalisten Erik Fichtelius har följt Göran Persson under tio år och dokumentären visas i fyra avsnitt i SVT med start ikväll, måndag.

I avsnittet, inspelat 1997, beskriver den förre statsministern sin partikamrat Mona Sahlin med minst sagt fräna ordalag.

“Det är inte så märkvärdigt det som kommer över hennes läppar men hennes styrka är inte tänkandet utan att förmedla ett budskap”, säger Persson enligt SVT Text och tillägger enligt Aftonbladet.

“Man tilltror henne en större politisk kapacitet än hon har. Det var där man kanske tycker att det går lite för långt.”

Och i ett avsnitt inspelat 1999 har statsministern en hel del av säga om nuvarande utrikesministern Carl Bildt.

“Jag är ju hjälpt. Bildt är så jävla dålig. Jag undrar vart han ska ta vägen, Vad ska han göra? Jag tycker synd om honom”, säger Göran Persson till Erik Fichtelius och fortsätter enligt Aftonbladet i samma stil:

“Vi är lika gamla, jag ser på honom och tänker “livet går vidare”. Det var inte det här han hade tänkt sig, sitta där och träta med Bo Lundgren, Hökmark och gänget. Det är svårt för honom”, säger Göran Persson i intervjun.

Första delen i serien “Ordförande Persson” sänds ikväll klockan 20 i Kanal 1.

Sahlin, Bildt, Persson

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu