BloggProffs

Tack till Louise

Varken JO eller JK kommer att granska socialtjänsten i Vetlanda. Båda hänvisar till att hanteringen av familjen där en flicka blev våldtagen av sin pappa utreds av andra myndigheter.

Polisen har också fått ett flertal anmälningar mot politiker och tjänstemän. Dessa anmälningar har nu överlämnats till åklagare som kommer att ta ställning till ett eventuellt rättsligt efterspel.

Nu får man ju hoppas på att en åklagare vill ta sig an fallet och på något sätt se till att Louise får plåster och kompensation för sina sår. Att någon form att rättvisa skipas och att samhället ser till att något liknande aldrig mer kan inträffa i vårt land.

Även om Louise har det bättre nu, lär hon aldrig blir fri från sina minnen. De kommer att jaga henne för livet och ju fler som vet om dem desto oftare kommer hon att bli påmind.

Det var starkt gjort av Louise att vara med i Uppdrag granskning. Förhoppningsvis kommer andra barn i framtiden att slippa en sådan vidrig behandling tack vare hennes insats.

Men ändå tror jag att just nu är det väldigt tufft för henne att bli omdiskuterad och debatterad. Att vara rikskändis och blotta hela sitt inre. Därför tänker jag inte skriva mer om Louise därför att hennes sår behöver läkas och för det behövs enskildhet och lugn och ro.

Jag hoppas också att media och tv inte gör det här fallet till sin sak, något att vinna läsare eller tittare på. Utan att deras arbete  fortfarande ska handla om  att förhindra att Louise och andra barn far illa. Nu måste man arbeta framåt och försöka finna nya metoder att arbeta efter och för det behöver man inte fler smaskiga detaljer eller konkurrerande journalister eller smutskastande tv-kanaler.

Vill du läsa mer om Louise?

JO och JK granska inte fallet DN SvD

TV-strid om Louise  Svd

Bakgrundsfakta SvD

Se programmet Uppdrag granskning som handlar om Louise

Louise, JO, JK, socialtjänsten, Vetlanda, TV, media, rättvisa, barn, barnmisshandel, incest, övergrepp, familj, åklagare, myndighet

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu